Blog

Babavárás a pandémia alatt

2021.04.02 11:48
Babavárás a pandémia alatt

Babavárás a pandémia alatt

Milyen nehézségekkel kell szembenézniük a kismamáknak ebben a helyzetben?

Jó tanácsok és praktikák.

Kedves leendő anyukák!

A pandémia mindenkit nagy kihívások elé állít, nehezebben lehet mozogni, vásárolni, nem tanácsos több időt tölteni zsúfolt helyen.

Akik most babát várnak, el is vannak keseredve egy kicsit, mert a korlátozások, a kismamák fokozott védelme miatt kevesebb mozgásterük van a szükséges felszerelések beszerzésére. Nem tudják igazából kiélni rejtett vágyaikat a gyönyörű babaholmik válogatásánál vagy a kismama ruhák felpróbálásánál.

Tanácsoljuk, hogy a legfontosabb dolgok megvásárlására, mint például a gyermekágy, matrac, babakocsi, kád, pelenkázó stb. szánjanak több időt. Időben és többször nézzenek körbe az interneten és a bababoltokban is. A boltok többsége szabályozza a bent lévő vevők számát, fertőtlenítőt is biztosít és távolságtartásra is nagyon ügyel. 

Most különösen kérjük kedves vevőinket, hogy jól gondolják végig a legszükségesebb felszerelések jellegét, hogy milyen legyen a kiságy, pelenkázó vagy a babakocsi. Beszéljék meg otthon a színeket is, hogy a vásárlás után ne kelljen csalódni, vagy visszavinni.

Nagyobb értékű felszerelésnél pl. multifunkciós babakocsi vagy babaszoba bútorai járják körbe a jótállás és a szerviz témakört. Ne vásároljanak olcsó, kétes hátterű felszerelést az interneten! Sokszor külföldről, magán úton behozott babakocsi vagy kiságy ugyan olcsó, de ha meghibásodik és itthon nem lehet a problémát orvosolni, mert nincs az adott márkának képviselete, nincs alkatrész hozzá, akkor sok bosszúságot fog okozni ez a megoldás.

A nagyobb értékű felszereléseket, célszerű időben megrendelni, (babakocsi, bútorok) mert a vírus miatt sokszor késés, meghosszabbított beszerzési idő tapasztalható.

 Ha tehetik, menjenek el a bababoltba személyesen többször is, (maszkban, kesztyűben!) és nézzék meg élőben a kiszemelt terméket! Ne feledjék: a babaszoba berendezései, légköre, színei, hangulata hatással van a babára is. A kényelmes, több funkciós babakocsiban a gyermekünk imádni fogja a sétát a friss levegőn, el is alszik hamar.  Fürdetéskor fontos lesz a kád mérete, színe, a pelenkázó praktikus elhelyezése, mert játszva könnyebb lesz a baba gondozása.

Időben szerezzék be a kismama kényelmét is szolgáló dolgokat (pl. szoptató párna vagy kényelmes fotel, kenőcsök, stb) mert már utolsó trimeszterben is lehet rá szüksége.

Készüljenek fel megfelelően a kórházi tartózkodásra, mert a pandémia alatt a kórház hamar haza fogja engedni a kismamát és a babát. Csomagolják össze időben azon dolgokat, amelyeket magukkal szeretnének vinni. A tavaszi frontok hatására hamarabb jöhet a baba.

 

 

Webáruház készítés
favi.hu