Blog

A baba első tavasza

2021.05.19 14:02
A baba első tavasza

Jó tanácsok a változó időjárásra

A tavasz és az ősz mindig több meglepetést okoz egy kisbaba, de akár nagyobb gyerek esetében is. Ezt a két időszakot általában a változékony és szélsőséges időjárás jellemzi, ami magában hordozza a megfázás, megbetegedés lehetőségét. Előbbiek elkerülésének érdekében, fogadják meg az alábbi tanácsokat.

Amennyiben reggel és este eléggé hűvös van és napközben csak kicsit melegszik fel az idő, a kisbabákat nem szabad túlöltöztetni annyira, hogy izzadjon! Kell vékony sapka, ha szeles az idő, kell esetleg vékonyabb polárzsák is, de ne szoktassuk hozzá a gyereket, hogy nagyon melegen van öltözve. A réteges öltöztetés nagyon hasznos. Levegőztetni ilyenkor is kell akár az erkély csendesebb zugában, akár kint a teraszon vagy séta közben- legyen a baba hűvösebb napokon is friss levegőn.

Amikor napokig esik az eső. Sokan nem szeretünk esőben sétálni, ha nem megfelelő az öltözékünk! Ha a babakocsihoz van esővédő fólia, és megfelelő öltözék a babán akkor esőben is lehet rövidebb sétákat tenni a friss levegőn, hiszen ez rendkívül fontos a babánknak.

Ha nagyon fúj a szél, általában a multifunkciós babakocsik lábzsákja magasan záródik kihúzható, meghosszabbítható, védi a gyereket a széltől, illetve a napfénytetől. Tanácsos a gyermekünkre egy sapkát adni, illetve az esővédő fólia is remek megoldás a szeles időben való sétákra.

Mikor napokig nagyon meleg van, figyeljünk oda, hogy hány réteg ruhát adunk gyerekre! Ne izzadjon, ne takargassuk túlságosan be. Fontos viszont a „napfürdőzés” tehát délelőtt 9-11 óra között illetve délután 15-17.00 között – ha nem túl erős az UV sugárzás- tegyük ki a gyereket, hadd süsse a nap a bőrét (max 5-10 perc!) Fontos a fokozatosság! Először csak pár perc, másnap pár perccel több stb.

Otthon nem kell 3 hónapos babának külön befűteni fürdetéshez. Születése után 3-4 hétig igen, de utána fokozatosan szoktassuk rá a normál, otthoni hőmérsékletre. Ügyeljük a huzatra, vagy hideg burkolatokra (szőnyeg!) és nem lesz beteges a gyerekünk.

Webáruház készítés
favi.hu